Borde ha backat när jag läste ”sjukt rolig”

Det borde finnas regler av Lina Arvidsson XXX-
Mia och Mirjam är bästa vänner och bor i en tråkig småstad. De går på åttan och längtar tills de får börja på gymnasiet. Mirjam försöker bota tristessen med att bli kär i Per, som är typ fyrtio.

Den här boken beskrivs på pärmen som ”sjukt rolig”, en beskrivning som annars får mig att backa bakut. Men Johanna L var rätt positiv, så jag tänkte inte närmare på blurben. Men. Boken var inte rolig. Och kalla mig tråkig och pryd, men jag tycker det är väldigt mycket alkohol i den här boken, för att inte tala om att det är rätt obehagligt med vuxne Per som hänger med en 14-åring. Min främsta invändning till boken är ändå att det på över trehundra sidor – rätt långt för en ungdomsroman – egentligen inte händer så mycket. Mia och Mirjam blir kära och livströtta, färgar lite hår och Mia spionerar på Mirjam (urfånigt). Och så blir det en hel del upprepningar också (vilka band som är bra, familjeförhållanden etc.), som bra hade kunnat strykas. Och titeln då, vad har den egentligen för relevans?
Rec.ex. från Gilla Böcker.

4 tankar på “Borde ha backat när jag läste ”sjukt rolig”

  1. Hm, det är många som har recenserat den på sistone och skrivit som du så jag tror håller mig undan och läser ikapp de böcker från Gilla Böcker som jag har missat, typ ”Här ligger jag och blöder” 🙂

  2. Tack för varningen! Jag är lite på en high efter så många bra ungdomsböcker (Cirkeln, Kapitulera omedelbart eller dö, och ja, omläsningar av Hunger Games-böckerna ;)) och hade funderat på den här men nu inser jag att den knappast är i min smak heller! Lisa Bjärbos nya istället, kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s