Wallflower-wow

The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky XXXX+
Glada nyheter Enligt O, den där boken vi båda köpte en februarisöndag i Göteborg är väldigt väldigt bra! Den är skriven i brevform där panelhönan Charlie, som enligt min kvasipsykologiska diagnos har någon form av lätt autism, berättar om sin vardag i high school. Tidigt nittiotal, coming of age, mycket The Smiths och blandband i allmänhet. Jag älskar Charlies sätt att se på och fundera över världen, hans träffsäkra iakttagelser och goda hjärta.

There is this one photograph of Sam that is just beautiful. It would be impossible to describe how beautiful it is, but I’ll try.
If you listen to the song ”Asleep”, and you think about those pretty weather days that make you remember things, and you think about the prettiest eyes you’ve known, and you cry, and the person holds you back, then I think you will see the photograph.

Min enda invändning till boken är slutet, som förutom att det kommer på rätt hastigt, dessutom vill vara onödigt förklarande och lägga-alla-pusselbitar-till-rätta-aktigt. Det får förvisso hjärtat att klappa ytterligare för Charlie, men hade det behövt vara så där… dramatiskt?
Den här boken ska för övrigt bli film, och jag är väldigt nyfiken på slutresultatet. Bra intrig nog, men hur kommer mjuka fina Charlies observationer att förmedlas via film-mediet? Nåväl, det får vi se sen. Men läs hörni! Charlie om släkten t.ex.:

First, I am very interested and fascinated by how everyone loves each other, but no one really likes each other.

9 tankar på “Wallflower-wow

  1. Pingback: enligt O | Charlie, jag gillar dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s