Strand & Shriver

Besökte Strand Bookstore igår. Stort! Blev lite matt av alla hyllmetrar, och svårt att browsa stående på en stege. Tror den butiken är bättre om man söker något specifikt, inte om man som jag vill kolla på utbudet och förhoppningsvis vill hitta något nytt och bra. På borden med framställda böcker hade dock personalen gjort bra bokval! Tygpåsarna kändes också onödigt dyra (15 $), så jag fegade ur trots att jag petade på Adrian Tomine-påsen några gånger.

Men! Ser ni skylten? Lionel Shriver kommer till Strand! På måndag! När vi ännu är här! Utropstecken!

20120407-092409.jpg

12 tankar på “Strand & Shriver

 1. Har precis läst ut dash & lily, så känns som har relation t strand trots att jag inte varit där 🙂 Hoppas ni får möjlighet att se shriver!

  • Dash-boken fanns på ett bord på Strand, fast de kunde gärna ha promotat den ännu mer tycker jag!

   Även Mr Bokbabbel gillar Shriver, så vi ska definitivt försöka gå!

  • Absolut! Än mer förvirrande var det när vi skulle komma in på Shriver-tillfället, ingen visst riktigt var böckerna fanns och om man måste köpa något för att komma in på eventet eller inte (det måste man). Och böckerna var inte framlagda i butiken heller, det tyckte jag var underligt/synd!

 2. Strand var den första butiken jag var inne i när jag var i NY för ett par år sedan. Hamnade där av en ren slump. Hade inte hört talas om den innan så jag blev totalt häpnad av dess storhet.

  Var nyligen i Singapore och råkade också av en slump gå in i en bokaffär som visade sig vara gigantisk Denna bokaffär fick Strand att kännas liten och mysig i jämförelse. Den var så stor att jag gick vilse två gånger och tappade bort min kille ett flertal gånger.
  Fantastiskt ändå att det ligger så stort intresse i böcker.

  • Åh ja, att bokhandelsturista är ju väldigt fint! Roligt att se vilka böcker man hittar världen över, och vad som är unikt. Är själv väldigt förtjust i den japanska bokhandelskedjan Kinokuniya som finns i NY men framför allt runtom i Asien. Deras lokal i Singapore var stor och ganska trång, men fin!

 3. Jag var inne på Strands hemsida en gång för att kolla lite. Där kan man se en fin video med ägaren av Strand och hon guidar runt lite i affären. Hon verkar himla sympatisk tycker jag, satt och flinade när jag lyssnade på henne berätta.

  • Det låter ju supercharmigt! Jag har kollat lite på deras tygpåsar och andra grejer online, i verkligheten köpte jag sedan bara ett stort klistermärke eftersom jag tyvärr blev lite snål vad gällde tygpåsarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s