Inspirerande deckar-Babel

Förrförra veckans (5/12) avsnitt av Babel alltså, mums! En deckarspecial är det, och jag kan tänka mig att deckarfobikerna Ord och inga visor och Bokstävlarna får rysningar av det, men jag gillar! Först ut är Roslund & Hellström vars bautategelsten Två soldater jag strax ska ge mig in på. Åsa Larsson blir nästa gäst i studion, kändes mycket lämpligt eftersom jag samtidigt höll på att skriva recensionen av Till offer åt Molok (publiceras imorgon). Prat om hur hon får ta livet av människor till höger och vänster, men vilket ramaskri det blir när hon tar livet av hundar – en litterär akilleshäl för många bokbloggare. Men dock: the horror, tydligen kommer nästa Rebecka Martinsson-bok att vara den sista! Noo!

Inte bara svenska deckarförfattare heller, nejdå, sedan vänder vi blickarna långt västerut och besöker Elizabeth Georges arbetsrum med den stora London-kartan. Och mina blickar dras till min egen bokhylla där This Body of Death står oläst, och till nätbokhandeln där nästa bok, Believing the Lie, står på önskelistan.
Hej läslust!

P.S. Till Maria som söker biblioterapi/boktips p.g.a. barnlöshet rekommenderar jag den finlandssvenska antologin om samma ämne, Utan, som jag skrev om här.

4 tankar på “Inspirerande deckar-Babel

  1. Äsch, inga rysningar här. Jag tillhör ju nämligen den mycket minimala delen av bokbloggarmaffian som inte alls ser på Babel (!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s