Mycket fotboll, massa hat

Svikaren av Katarina Wennstam XXXX-
Jag gillar Wennstam eftersom hon, likt deckarduon Roslund&Hällström, skriver spännande thrillers som tar upp brännande samhällsfrågor. Vilken samhällsfråga det gäller den här gången får ni läsa själva, men jag måste säga att jag ryser när jag läser om det våld och hat den fiktiva fotbollsstjärnan Sebastian Lilja har utsatts för i Svikaren. Han har lämnat sin fotbollsklubb till förmån för en annan rivaliserande, och det här är något hardcore-fansen inte kan förlåta. Lilja trakasseras och hotas, vilket också först får polisen att tro att det är klubbytet som är motivet till det brutala mordet.

Jag gillar de två kvinnliga huvudpersonerna, kriminalinspektör Charlotta Lugn och advokaten Shirin Sundin, den senare bekant från Wennstams senaste bok. Observera dock att Svikaren innehåller en del spoilers vad gäller intrigerna i Smuts, Dödergök och Alfahannen – läs dem i rätt ordning!
Måste dock i viss mån hålla med Calliope om att Wennstam i sina rättegångsskildringar ibland tappar stinget och blir lite för pedagogisk och faktabokslik. Minns inte att jag skulle ha reagerat på det tidigare, så det är ju synd att Wennstam fallit i den fällan efter tre fungerande böcker. Men upp igen bara Wennstam, jag läser gärna mera.
Rec.ex. från Bonniers.

7 tankar på “Mycket fotboll, massa hat

  1. Jag har bara läst Alfahannen av de ovan nämnda böckerna och tyckte att den var rätt yxig, att budskapet gick ut över berättelsen. Men rättegångsskildringen var väldigt intressant.

  2. Pingback: Boktips i Radiohuset | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s