Lämpar sig ej som flygplansläsning

Paradisoffer av Kristina Ohlsson XXX½
Det var väl för väl att Piratförlaget hade sjabblat bort min rec.ex-beställning så att jag inte fick den här boken innan jag åkte till New York. Boken kretsar nämligen kring en flygplanskapning (av ett flyg på väg till New York dessutom!) och är spännande som den är, här nere i tryggheten på marken. Boken utspelar sig under en väldigt kort tid, ett dygn närmare bestämt, och det i kombination med den extremt pressade tiden (kaparna vill få igenom sina krav innan planet går ner för landning) gör att boken påminner väldigt mycket om tv-serien 24. Nu är det ju dock inte Jack Bauer som springer omkring, utan gamla goda Alex Recht och Fredrika Bergman. Mycket har hunnit hända dem sen man mötte dem sist, och jag skulle vilja veta mera om dem, inte bara få de där lösryckta fragmenten. Det är förståeligt såklart, i och med att de knappt hinner hem till vardagslivet och familjen under den korta tid som intrigen spänner över, men det bidrar antagligen till de känslor både jag och Enligt O har, att det här känns som något av en mellanbok. Det är bra, det är väldigt spännande, men det är inte Kristina Ohlsson när hon är som bäst.
Rec.ex. från Piratförlaget.

3 tankar på “Lämpar sig ej som flygplansläsning

  1. Spännande helt klart, men jag saknade som sagt också Fredrika och Alex! För dem som tycker att det är för mycket vardagstjafs i deckare är den nog perfekt.

  2. Pingback: Bladvändar-Ohlsson | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s