33.

Ohoj! Jag har blivit utmanad i den där 11 frågors-grejen inte mindre än tre gånger, så här kommer nu en drös med svar så att ni har läsning över hela helgen. Eftersom den här utmaningen har cirkulerat i bloggosfären ett tag redan tänkte jag synda och inte skicka vidare den (hej, om Helena gjorde det så får jag också!). Men om ni vill får ni naturligtvis svara på alla frågor eller en del av dem i en salig mix, kommentarsfältet och cyberspace är all yours!

Den var bra frågar:
1. Bokus eller Adlibris? Adlibris pga finns även i Finland.
2. E-bok eller ljudbok? E-bok på Kindlur!
3. Bästa tidning eller tidskrift om litteratur? Tycker tyvärr inte att det finns så förfärligt många att välja emellan, men jag säger ViLäser. Brukar dock gilla recensionerna i Horisont när jag väl tar mig tid och/eller pengar att läsa den.
4. Hur många lån har du på ditt lånekort just nu? Faktiskt bara ett, har plöjt recensionsexemplar för glatta livet de senaste veckorna.
5. Vilka tre författare skulle du vilja ha med i din läsecirkel, ni blir bara fyra? Jenny Diski, Mats Strandberg och Moa Herngren.
6. Vilken bok har du haft för stora förväntningar på? Kanske Mockingjay i Hunger Games-trilogin eftersom ettan och tvåan var så bra.
7. Ditt favoritbibliotek? Mitt lokalbibliotek som är inhyst i samma byggnad som Esbos kulturhus. Kommer att sakna det då jag tyvärr överge det till förmån för ett köpcenterbibliotek i och med flytten.
8. Köpa eller låna böcker? Både och!! Lånar, köper fysiska böcker och e-böcker, lånar ibland av vänner och får rec.ex, d.v.s. roffar litteratur i alla läsbara former!
9. En bra presentbok till ett brudpar? Hmm. Kanske Maken, även om jag själv till min stora skam ännu inte läst den. Eller Århundradets kärlekssaga!
10. Vilken författare skulle du vilja intervjua på Bokmässan i höst? Aj liksom intervjua själv? Lionel Shriver ”träffade” jag nyligen i New York, så kanske jag skulle välja min andra stora idol Jenny Diski då. Nej men gud, Gillian Flynn förstås!! Fast jag skulle vara ett darrande och stammande fangirligt asplöv då, så den intervjun skulle man inte få ut mycket av.
11. Vad skulle din självbiografi heta? Tror jag ska leva lite längre innan jag bestämmer mig för det, men titeln Mellan Iso Omena och havet har faktiskt redan nämnts i litterära sammanhang (tack Y!).

Bokmärkt hos Hundöra frågar:
12. Vilken författares böcker har du flest av i bokhyllan? I vår gemensamma bokhylla leder Mr Bokbabbels samling av John Grisham-böcker, men av mina egna blir det Haruki Murakami (nio stycken). I en låda i klädrummet finns det dock kring tjugo Morland Dynasty-böcker, har lust att gräva fram och läsa en eller flera i sommar!
13. Vilken litterär karaktär skulle du vilja vara? Och varför? Gaah, får totalt hjärnsläpp och säger typ… Madicken. Eller Sherlock Holmes, minus opiumet.
14. Vad är ditt sämsta bokminne? Oj, ovanlig fråga! Skulle kanske vara en bok jag skulle recensera för en tidning och som jag varken gillade eller förstod. Och så fick jag arga mail av författaren också, det blev en lång historia.
15. Skulle du vilja ha en bokhandel eller vara författare? Ja och ja, speciellt det senare.
16. Vad är ditt drömresmål? San Francisco och Sydney ligger nog högst upp just nu i alla fal.
17. Vad är din favoriträtt? Grillat nötkött med nypotatisar och tzatsiki.
18. Vilka tre böcker skulle du rekommendera till mig? Kör väl med mina käpphästar: Du eller aldrig av Malin Kivelä, Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen och Sharp Objects av Gillian Flynn.
19. Vilken bok vill du ha en uppföljare till?Eld såklart, men frågan kanske syftar på en bok som inte finns i någon serie? Äsch, hjärnsläpp igen, synd för jag gillar frågan!
20. Vilket är ditt bästa bokfynd? Fyra första delarna av A Song of Ice an Fire (d.v.s. över fyratusen sidor) i en Kindle-box för typ tjugo dollar.
21.Vilken är den sämsta och den bästa bok du har läst i år? Kolla de hjärtmärkta böckerna på min Läst-lista för bra tips. Sämst har kanske en intetsägande tidningsreccebok varit.
22. Läser du någon bokserie? Vilken? Om du inte läser någon bokserie, finns det någon du skulle vilja läsa? De flesta deckare som kommer ut i Sverige är väl serier, och jag läser väl en skrämmande stor del av dem. Annars t.ex. Sookie Stackhouse-serien, och ovan nämnda A Song of Ice and Fire.

Och sist men inte minst, Påhittade nöjens frågor:
23. Vilken bok läser du just nu? Roslund&Hellströms Två soldater. En tung bok både fysiskt och psykiskt.
24. Nämn en bra bok du läst nyligen. Ja, det finns ju en sådan där populär ungdomsbokstrilogi för där den andra titeln är inspirerad av ett av de fyra elementen…
25. Nämn en klassiker du älskar. Jorden runt på åttio dagar. Läste den säkert över tio gånger när jag var liten (obs, hela boken, inte någon förkortad version).
26. Nämn en klassiker du hatar. Nu är jag säkert super-ickepatriotisk, men Seitsemän veljestä (Sju bröder) var nog ingen hejdundrade upplevelse.
27. Säg en bok du blev mycket besviken på.
28. Säg en bok du är riktigt nyfiken på. An Age of Miracles av Karen Thompson Walker som utkommer om bara några veckor. Har hört ryktas om att den blandar dystopi med coming-of-age och jag undrar om jag någonsin hört om något som skriker Bokbabbel! kraftigare än så.
29. Nämn tre av dina favoritförfattare. Gillian Flynn, Jenny Diski, Therese Bohman.
30. Nämn en genre du aldrig läser något av. Science fiction och BOATS.
31. Nämn en av dina favorittitlar. Hon går genom tavlan, ut ur bilden.
32. Nämn en klassiker du tror du skulle älska. The Secret History
33. Ge mig ett boktips. Blir lat på sista frågan och hänvisar till Läst-listan (listorna) igen!

8 tankar på “33.

  1. Hehe, fint att vi båda publicerade poster med 33 frågor ungefär samtidigt. 🙂 Great minds etc. Inte heller jag har skrivit några egna frågor eller utmanat vidare, jag tänkte precis som du att alla nog redan hunnit svara på ett antal av frågorna redan. Så då är vi minst tre syndare iaf. 😉

    • Skönt att vara i så eminent syndarsällskap! Älskar enkäter men har svårt för allt som andas kedjebrev och du-måste-skicka-vidare (är förmodligen skadad av min uppväxt, då kedjebrev cirkulerade mest hela tiden). Jag ska besvara elva frågor till lite senare, tänkte jag.

      • Tycker jag såg att även Fiktiviteter syndade i dag, så vi är rätt safe. Jag (och du Bokstävlarna :)) gjorde ju den här grejen rätt sent, så jag tror de flesta redan har fått frågorna, speciellt som man ska länka till så många som elva stycken, puh!

  2. Gilla ditt sätt att markera favoriter med hjärtan 😉

    Och mycket intressanta svar, många böcker som jag inte känner till sedan tidigare!

  3. Pingback: Härlig respons | Påhittade nöjen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s