634 sidor njutning

Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren XXXXX-
Vårens mest efterlängtade bok vid sidan av Gillian Flynns Gone Girl, så ni förstår att förväntningarna var höga! Mats och Sara lyckas dock upprätthålla och rentav förtäta stämningen som vi fick uppleva i Cirkeln, och jag sträckläser, känner med karaktärerna, njuter.

Utan att avslöja för mycket av handlingen i varken ettan eller tvåan, kan jag nämna att flickorna börjar tvåan i gymnasiet. Hela sommaren har Engelsfors drabbats av en rejäl torka, på ett sätt som inte känns riktigt… normalt. Här ligger det magi bakom! Samtidigt sprids den sektliknande rörelsen Positiva Engelsfors som en löpeld genom samhället och skolan, och De utvalda betraktar den med skräckblandad avsmak.
Under de första tiotals sidorna hade jag lite svårt att minnas allt som hände i Cirkeln – jag mindes karaktärerna och handlingen i stora drag, men en del detaljer var höljda i glömskans dimma. Författarna lyckas dock nämna dessa detaljer i förbifarten så att det känns som att man hänger med igen utan att för den delen bli skriven på näsan. Jag gillar även hur man får lära känna en del av flickorna bättre, och hur de själva också, fri- eller motvilligt, lär känna varandra ibland även riktigt… hudnära, om vi säger så. Jag önskar frustrerat att de skulle tala ännu lite mera med varandra (Linnéa! Prata ut!), och jag håller andan de sista sidorna. Åh!

Jag läser ut den 634:e sidan och lägger ner boken bredvid mig. Känner mig både uppfylld av den fina läsupplevelsen, och tom för att den nu är slut. Tredje och avslutande delen i Engelsfors-trilogin, Nyckeln, förväntas komma under tidig höst 2013. Som jag väntar!
Rec.ex. från Rabén & Sjögren

8 tankar på “634 sidor njutning

    • Det blir jobbigt ja, kanske man borde ta ett litet omläsningsprojekt där för att orka? Och sedan hoppas på att trean är typ 1500 sidor tjock 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s