Sommarlistan I – det jag har

Nu är jag ju en så komplex människa att jag förvisso inte tycker om att planera och schemalägga min läsning, men å andra sidan älskar just planerande och listor överlag. Tänkte därför göra två löst hållna listor på böcker jag eventuellt tänkt läsa under sommaren. Här kommer först listan på böcker jag redan har, och om några dagar publicerar jag sedan listan på böcker jag skulle vilja ha. Alla med?

Vänligen notera även finsk design-ljuslyktorna i somriga färger

Eh, det var ju ingen liten hög det här. Här hittar vi allt från klassikerna Midnight’s Children och The Great Gatsby till det mera lättsmälta House Rules (Jodi Picoult). Jo Nesbös actionspäckade deckare Frälsaren och del tre i GRRM:s fantasyepos. Tecknat i tegelstensformat (Habibi av underbara Craig Thompson), biografi om och av Stephen Fry (ping Fiktiviteter, som man skulle säga på Twitter), språkliga experiment(?) i James Freys nyaste. Svenskt av Marie Hermansson, brittiskt av Elizabeth George. Litterär thriller (Barry McCrea), coming of age (Robert McCammon) och sist men inte minst – DHH in English!

Vad ska ni läsa i sommar? Kommer ni att göra läslistor – och kommer ni i så fall att följa dem?

20 tankar på “Sommarlistan I – det jag har

 1. Jag älskar alla boktips jag får av dig! TACK 🙂

  Pst. Jag berättade lite om vampyrer i litteraturen för min man igår, och nämnde det återkommande uttrycket ”marble chest” som du gjorde mig uppmärksam på, varpå Caj såg lätt förvirrad ut. ”Marmorerat? Som kött? Vad är det för fint med det?” (han hörde ett d som inte fanns där och tänkte genast på marmorerat, fettsprängt kött, du vet, sånt som man kan grilla om sommaren. Edwards bringa har aldrig tett sig otäckare.)

  • Vad glad jag blir av att du säger så! Bra smak du har också 😉

   Uääääh, vilken rolig anekdot men nu har jag väldigt svårt att få en marmorerad vampyrbringa ut ur huvudet!!

 2. Skönt att höra att det inte bara är jag som har ett ambivalent förhållande till läslistor. Jag gillar att göra listor i allmänhet, men om jag planerar min läsning i för stor detalj så finns risken att den börjar kännas som ett tvång istället för ett nöje. Och tvångsläsning har jag så att det räcker och blir över i form av kurslitteratur …

  • Precis så är det för mig, därför gör jag de här listorna mest på skoj (och för att jag tycker att det är trevligt med bilder på bokhögar med jämna mellanrum). Förutspår att jag i slutet av sommaren kommer att skratta åt att jag inte läste en enda av böckerna på den här listan (möjligt dock att jag läser nåt från listan på böcker jag VILL ha… Hej bokhamster!)

 3. Jag gör massor av läslistor som jag sällan följer men just på sommaren gör jag en ganska kort som också är en packlista – varje år tillbringar jag några veckor på ett väldigt off ställe i – ta-da – Finland och då måste allt jag vill läsa finnas med i packningen. Numera går det visserligen att åka till en storstad men samtidigt är det lite skönt att ha den där planen/listan/pressen. Det brukar bli ganska mycket deckare men även en del annat. I år blir det nog mycket från en lista jag har över böcker jag tänkt läsa i år.

 4. Jag lägger alltid undan en massa böcker till ”I sommar, när jag har tid” och planerar och funerar och i slutändan läser jag ändå alltid mindre än annars och följer inte ALLS några givna planer.;)

  • Ja, förra sommaren då ”alla andra” var lediga och jag jobbade verkade det som om jag var den som läste mest! O_o Får se hur det går i år då jag också har semester!

 5. Jag planerar inte min läsning alls, förutom att jag iår deltar i Kill hyllvärmare och Strindbergutmaningen (som jag inte läst en endanbok av än..) Jag brukar dock läsa mer på sommaren. Kanske beroende på att jag har ”sommarlov” och sambon har vanlig semester.

 6. Pingback: Sommarlistan II – det jag vill ha | Bokbabbel

 7. Pingback: Uppföljning och framåtblickande | Bokbabbel

 8. Pingback: Uppföljning och framåtblickande | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s