Var det någon som sa ”amerikansk suburbia”?

The End of Everything av Megan Abbott XXXX
Ah, suburbia! Det var det som främst fick mig att låna hem boken från biblioteket efter att ha läst Johanna L:s recension. Lugna smågator, välskötta gräsmattor, helt vanliga människor. Och sedan ändå, något som puttrar under ytan.

Meet Lizzie, vår berättare och Evie, hennes granne och bästa vän. De befinner sig i gränslandet mellan barn och tonåring och tycker fortfarande att Evies storasyster Dusty som alla killar trånar efter lever i en värld vitt åtskilt från dem. Samtidigt har Lizzie nog lagt märke till att Evie så smått förändrats hon med, inte bara det där med att hon fått mens, det är något annat också. Men innan Lizzie kan få fingret på det, försvinner Evie. Väljer att promenera hem ensam från träningen en eftermiddag, och sedan bara puts väck.

But elsewhere in my head, I seem to know something, or guess at it. The look I’ve been seeing on Evie’s face, behind her eyes. But I don’t talk about that. I don’t tell them about Evie’s face and what it carries because it’s just a guess, a feeling, because I know Evie so blood-thick. I know her so well that I know when I no longer know everything.

Det är bra, det är det. Lizzies ångest över den försvunna vännen, över att hon kanske vet något bara hon skulle rannsaka sitt minne lite bättre. Borde hon ha sett något, förstått något, gjort något?

2 tankar på “Var det någon som sa ”amerikansk suburbia”?

  1. Pingback: Blåmärken | Bokbabbel

  2. Pingback: Febrig stämning | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s