Sommarlistan II – det jag vill ha

Första delen med böcker jag redan har hemma hittar ni här.

Gone Girl*, Gillian Flynn. Ingen förklaring nödvändig.
– Fler böcker av S.J. Bolton. Har läst två nu, inte alls omöjligt att jag klämmer de resterande tre (Now You See Me, Dead Scared och Awakening)  i något skede av sommaren.
Summer in the South, Cathy Bolton. Även den ett tips från Inky Fingers (som dock inte läst boken). En blivande författare som retirerar till sitt barndomshem i amerikanska södern, snubblar över en mörk familjehemlighet och – kan jag tänka mig – ägnar en del av tiden åt att sitta på skuggiga front porches. Doftar ju sommar lång väg, va?
Are You My Mother?*, Alison Bechdel. Uppföljaren till serieromanen Fun Home, och enligt vad Mats Strandberg twittrat verkar den mycket lovande.
Broken Harbour, Tana French. Med tre riktigt bra böcker bakom sig är förväntningarna på fröken French väldigt höga nu.
The St Zita Society, Ruth Rendell. Jag har inte läst särskilt många Rendell-böcker förutom de med kommissarie Wexford (nu kan man ju förstås fråga sig varför. Välskrivna thrillers i anglofila miljöer, låter ju definitivt som något jag skulle tycka om), men den här psykologiska thriller i upstairs/downstairs-miljö är jag lite nyfiken på
Alltings början, Karolina Ramqvist. Eftersom jag ska ha min semester rätt sent i år, kan jag räkna med att de tidigaste höstböckerna börjar dyka upp i brevlådan och pocka på uppmärksamheten. Ramqvist nya bok är en av dem jag ser framemot.
– Något nytt fynd. Kanske någon jag läser om på någon blogg, kanske hittar jag själv författaren i bokhandeln eller på biblioteket. Kanske plockar jag bara helt slentrianmässigt upp den. Men i alla fall fångar den mig så att jag läser andlöst och sedan tillbringar reste av sommaren med att a) försöka få tag på resten av författarens produktion och b) predikar om mitt nya fynd för alla som vill höra

*) Om vi ska vara helt ärliga så har jag faktiskt fått hem de här båda böckerna alldeles nyligen. Men har inte läst, och de hade inte kommit när jag började fnula på den här listan. Därför får de ännu vara med på ett hörn.

7 tankar på “Sommarlistan II – det jag vill ha

  1. Hej!

    Har du läst ”Charlotte Hassel” av Frida Skybäck? Den matchar dina favoritböcker rätt bra och är visserligen en debut, men väldigt lovande. Ser så fram emot nästa bok som jag tror kommer i sommar.

    /Anna

  2. Åh, sommarlista. Jag längtar efter att göra den. Min sommar börjar den 1 juni. Oavsett allt. Men jag tror att jag får göra flera listor i år. Först Lilla-Norge-reselistan. Sen Stora-Norge-reselistan. Sen Ligga-i-Solstols-listan. Det är den bästa!

  3. Fun Home var superb, liksom för den delen Dykes To Watch Out For. Har du läst Marjane Satrapi? Mest känd för Persepolis, men hon har skrivit/tecknat annat också, bl.a. en fin liten volym med historier om kvinnor i Iran, Broderier.

    • Ja, har läst och gillat Satrpai, både Persepolis och Broderier! 🙂 Har bara bläddrat i Dyeks to Watch Out For, det var minsann en tjock volym! Har du läst Craig Thompson då, väldigt fina både Blanket och Carnet de Voyage!

  4. Pingback: Uppföljning och framåtblickande | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s