Att börja tvivla på sig själv

Sacrifice av S.J. Bolton XXXX
Läkaren Tora Hamilton är relativt nyinflyttad på Shetland då hon ute på sina ägor hittar ett välbevarat kvinnolik där hjärtat gröpts ur kroppen. På kvinnans rygg är några runtecken inristade, och Tora börjar efter lite grävande se ett samband till en gammal shetländsk legend. Hennes efterforskningar hindras dock av att alla, inklusive hennes närgångna chef och hennes egen man försöker hindra henne och anser att hennes fantasi skenar iväg.

When you habitually sleep with a partner, you develop a sense of the closeness of the other, and, upon waking, a dozen different triggers will remind you in an instant that he (or she) is still there: the scent of skin, the sound of breathing, the extra warmth another body creates. You settle back down reassured; you are not alone and the otherness beside you is comfort and familiarity.
This was neither comfortable nor familiar. The presence I could sense was far from the cosy warmth of a sleeping husband; it was alien, intrusive, predatory.

Nu börjar det bli en tid sedan jag läste den här boken, men känslan som stannade kvar är densamma som efter att ha läst min första Bolton-bok – hur skickligt författaren beskiver den där känslan av att tro på något väldigt osannolikt, och att var helt ensam om det. Så ensam att man börjar tvivla på sig själv och sina sinnen. Skickligt gjort av Bolton, och obehagligt att läsa om! När jag skriver detta blir jag riktigt sugen på att fortsätta utforska Boltons författarskap. Tycker ni thrillervurmare som läser här ska göra detsamma!

9 tankar på “Att börja tvivla på sig själv

    • Sorry darling! 😉 Låter helt nyttigt med lite paus, även om många av bloggarna går på halvfart pga semestrar (vad är det? :P). Duktig du är med hyllvärmare, jag hade ju också en tanke om att läsa en hel del sådana under sommaren, men konstigt nog har det blivit mer läst ur den där ”högen” med böcker jag ville köpa 😛 Fast man kan ju också se det som att jag i alla fall inte skapar nya hyllvärmare… visst?

  1. I will! Har ju den här hemma på svenska efter att Adlibris råkade lägga ner den istället för en av tjejernas Vemböcker i min julklappsbeställning. Min make har redan läst och gillat! /Thrillervurmare

    • Just det, det var den av Bolton-böckerna du hade (haha, det var nog en så knäpp story det där!). Du kommer att gilla, vågar jag påstå! Hej thrillersommar!

  2. Pingback: Boltonskt blodbad | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s