Det var väl på tiden

A Storm of Swords av George R.R. Martin XXXX-
Nåja, då har jag läst ut tredje A Song of Ice and Fire-boken då, och det kan ju sägas vara på tiden eftersom jag läste tvåan (och ettan) i juli förra året och jag tror att jag öppnade trean ganska snart efter det. Tjock är den ju förvisso, troligen tjockast av alla böcker i serien där den går loss på anspråkslösa 1128 sidor (exklusive släktutredningar), men jag läste de 550 sista sidorna söndag-tisdag, så särskilt tröglästa är de ju nog inte!

Hade inte tänkt orera särskilt mycket om den, ni som läst vet ju vad som händer och ni som inte läst ska inte råka ut för spoilers (tycker nämligen att ni ska ge er på den här serien ifall ni inte redan gjort det, jag läser fantasy väldigt sällan, men plötsligt sitter jag här och stor(m)trivs bland riddare, dvärgar och skräckvargar!). Klart dystrare är den här boken i alla fall, Winter is coming ni vet, och speciellt i den andra halvan av boken tar herr GRRM friskt livet av alla som kommer i hans väg. Jag satt och flämtade förvånat/upprört på båten tillbaka från Åland, så min kompis som var ungefär femtio sidor längre bak i boken fick fråga ”Va? Vilket kapitel?” några gånger. Det är väl ett betyg så gott som något?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s