Bokmalsturism

När jag rörde mig i Mariehamn i helgen passade jag på att i all hast kolla in stadsbiblioteket som låg sådär trevligt centralt placerat (nu är ju Mariehamn såpass litet att det mesta är centralt, men anyway). Snygg byggnad i alla fall och gratis wifi som jag genast utnyttjade för att instagramma ovanstående bilder (heter bokbabbel där för den som vill se bilder på bokhögar, nagellack och stearinljus). Hann inte inspektera bokutbudet desto mer, men det var i alla fall roligt att slutligen se byggnaden som jag fick vykort ifrån för nästan exakt tre år sedan.

Funderade på hur jag annars bokmalsturistat genom åren. Scannat bokhandlar såklart, och så har jag besökt Sherlock Holmes-muséet och British Library i London och Kafkas hus i Prag. Hur har ni bokmalsturistat?

8 tankar på “Bokmalsturism

  1. Babel besökte Nathan Larson i Public library i New York, det verkade riktigt häftigt. Var det där ni var? Eller det kanske finns en hel drös av dem…

  2. Var också på NY Public Library och en hel del boklådor i NY när vi var där. Vi skulle ha kollat in huset där Mark Twain bodde men det blir nog nästa gång istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s