Klaustrofobisk klinik

Himmelsdalen av Marie Hermanson XXX+
Daniel åker till den tjusiga kliniken Himmelstal i Schweiz för att göra sin tvillingbror Max en tjänst. Max ska sköta ärenden i några dagar och ber Daniel ta hans plats på kliniken under tiden. Förutom att Max inte kommer tillbaka – och att personalen inte tror på Daniel när han försöker förklara vad som hänt.

Det är en klaustrofobisk berättelse Hermanson bygger upp, även för läsaren känns det frustrerande och ångestfyllt när ingen tror Daniel och han sitter fast. Så ensam i världen att han nästan börjar tvivla på sig själv. Jag tycker dock att de hela ibland känns lite… överdrivet. Skulle Daniel faktiskt göra Max en sådan där tjänst? Var deras barndom faktiskt sådär svartvit? Klinik-upplägget känns också rätt osannolikt, vilket både Calliope och Enligt O också tagit fasta på. De verkar dock ha stört sig på det betydligt mindre än jag.

12 tankar på “Klaustrofobisk klinik

  1. Jag har länge funderat på att läsa den, men nu tror jag att jag hoppar över den, eller iaf flyttar den långt ner på ”vilja-läsa-listan”.

  2. Håller med om vissa aspekter som inte kändes trovärdiga – och tyckte dessutom att författaren gjorde det alldeles för enkelt för sig i slutet. Jag gillade boken, det gjorde jag- men idén är som gjord för en riktigt obehaglig, klaustrofobisk bok. Hade hon inte kunnat ta ut svängarna mer, gjort den ännu mer obehaglig och klaustrofobisk? Första meningen är dock guld värd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s