A cozy cup of tea?

Death by Darjeeling av Laura Childs XXX+
Rolig titel va? Och innehållet är i samma stil, lite sådär småputtrigt. Det är såklart Calliope som är orsaken till att jag fick upp ögonen för den här boken, och jag kan definitivt förstå vad hon föll för. Ett mord på en högt uppsatt man inom lokalpolitiken, förgiftning via innehållet i en tekopp! Tebutikens ägarinna Theodora Browning tar det skedda personligt och börjar luska i fallet hon också. Som ni kanske förstår är det inte för mordplotten man läser boken, utan för beskrivningarna av såväl Charleston-miljön som Brownings alla tesorter och scones. Jag charmas, men känner ändå att det här kanske inte riktigt är min kopp te (billigt skämt). Mysigt och lite underhållande, men jag föredrar ändå lite blodigare thrillers à la Barclay & co (oklart vad det säger om mig…?). För er som däremot känner att det här lät som något precis för er, rekommenderar jag redan nämnda Calliopes samt Flickan och böckernas bloggar, de har stenkoll på cozy crime-genren (plus är annars bara trevliga att läsa)!

10 tankar på “A cozy cup of tea?

  1. Jag använder cozy crime som litterär snuttefilt när jag vill läsa något okomplicerat och välkomnande, om jag är trött eller har semester. Genren är = total avkoppling för mig 🙂

      • Tjas, jag kör ju också cozy crime som snuttefilt och plockar fram den där filten attans så ofta. Den här har förstås stått i bokhyllan i flera år utan att bli läst, hehe.. Finns ju cozy crime som funkar utmärkt annars också, men sedan finns det sådant här som jag tror funkar just bäst när man är lästrött, eller trött i största allmänhet. Cozy light, typ. Kanske skulle satsat på den här i sommar..

  2. Litterär snuttefilt är ett på pricken-uttryck som här med adopteras!
    Jag har tyckt att den här serien är helt OK tack vare te-nördigheten, men det är med mindre entusiasm jag läst del 3 och efter. As we speak testar jag vad som kan ses som kaffe-motsvarigheten till denna. Fast förlagd till den mer urbana miljön Manhattan. Utlåtande kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s