Bechdel – en besvikelse

Are You My Mother? av Alison Bechdel XXX+
Det här är den fristående fortsättningen på Fun Home, som handlade om Alisons uppväxt, och framför allt om hennes pappa som var skåphomosexuell. Are You My Mother? är mammans berättelse – eller, den ger sig ut för att vara det, men jag är lite skeptisk. Nu är det länge sedan jag läste Fun Home, men jag minns att jag gillade den, medan mamma-boken tyvärr blir en besvikelse. Mest handlar det om Alison själv, men inte som barn utom som gnällig vuxen. Hon går i terapi och söker moderskaraktärer i terapeuterna i stället. Läser själv psykologi och Virginia Woolf, och således hamnar citat ur de här böckerna tvångsmässigt på vareviga uppslag. Jag har inget emot varken psykologi eller Woolf, men det här blir för mycket.

En liten intressant grej man kan notera är att både pärmen och bilderna till Fun Home gick i en grågrön skala, i Are You My Mother? är ”temafärgen” röd.

4 tankar på “Bechdel – en besvikelse

  1. Äsch då 😦 Jag tyckte att Fun Home var fantastiskt bra och har med stor behållning njutit av kultserien Dykes To Watch Out For, så jag har väntat med spänning på den här.

    Har du läst Marjane Satrapi, Persepolis mfl. Rekommenderas varmt.

  2. Synd att den inte håller samma höga klass som Fun Home som ju var helt fantastisk. Jag kommer nog att läsa ändå, men försöker hålla förväntningarna nere …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s