När dammen brister

Fallvatten av Mikael Niemi XXXX-
Efter en regntung sommar och höst är Lule älv fylld till bristningsgränsen. Det som inte får hända händer, och Suorvadammens fördämningar brister och fyller hela landskapet med vatten. Det går skrämmande snabbt, denna nordiska tsunami som slukar vägar och timmerstugor medan den väller fram. Och människoliv förstås.

Mikael Niemi har skrivit en katastrofroman om ett väldigt obehagligt men ändå fullt trovärdigt skeende. Jag tyckte idéen lät väldigt intressant när jag läste om boken, men funderade ändå på hur Niemi, som jag kopplar till ett humoristisk skrivande, skulle få till det hela. Men bra gick det! Jag har några invändningar, främst de som hör ihop med sexscenerna, men annars tycker jag Niemi snyggt skildrar vitt skilda karaktärer som plötsligt står öga mot öga med katastrofen. Hur de kämpar, in i det sista, med extrema metoder (dammsugarslangen!), i och mot det iskalla forsande vattnet. Spännande, obehagligt och bra! Och snyggt omslag.
Kolla förresten gärna in Bokhoras måndagsmöte med Mikael Niemi från i måndags!
Rec.ex från Piratförlaget.

2 tankar på “När dammen brister

  1. Pingback: Babel is back | Bokbabbel

  2. Pingback: Mässan – dag två | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s