Förströelse

Springfloden av Cilla & Rolf Börjlind XXX-
Olivia Rönning går på Polisskolan och får i uppgift att över sommaren ta sig en titt på något av polisens gamla olösta fall. Hon väljer ett där hennes pappa var inblandad, mordet på en ung kvinna under springfloden, den ovanligt höga floden, ute på ön Nordkoster. I sin jakt på den då ansvarige utredare, Tom Stilton, blir hon samtidigt inblandad i en serie överfall på uteliggare i Stockholm.

Springfloden är manusförfattarna Börjlinds första bok i en serie (förstås!) om just Olivia Rönning. Det fungerar rätt bra med karaktärerna och handlingen även om lösningen till den rätt så invecklade gåtan fås till på ett löjligt sätt. Men jag, den stora deckarslukaren, tänder inte riktigt till. Det är inget jag kan sätta fingret på, för den här deckaren är ändå bättre än mycket annat som ges ut. Men jag blir liksom aldrig uppslukad. Tyvärr.
Rec.ex. från Norstedts.

1 tanke på “Förströelse

  1. Pingback: Bokhandelsspaning: Amsterdam | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s