Malmö under ytan

Udda verklighet av Nene Ormes XXXX
Udda (ja, hon vet att hon har ett ovanligt namn) bor i Malmö och plågas nästan varje natt av mycket obehagliga och verklighetstrogna drömmar. Ofta ringer hon till sin granne och bästa vän Daniel som tröstar och lugnar ner henne. En dag föreslår han att de ska gå till platsen där Uddas dröm utspelade sig, för att bevisa att det var just en dröm. Udda vågar inte följa med, så Daniel går dit ensam – och kommer inte tillbaka.

Det här är upptakten till Nene Ormes debut, en modern urban fantasy om Malmö. En stad jag inte känner till nästan alls, men som jag blir nyfiken på att besöka efter att ha sträckläst Ormes bok. Inte för att det Ormes skriver om låter så trevligt i och för sig, men jag kan tänka mig att de som känner till Malmö njuter ännu mer av boken då de ser framför sig gatorna där det egentligen finns en parallell verklighet.
Jag hade inte hört talas om Udda verklighet tidigare, men sedan dök det, inom loppet av en vecka, upp två positiva recensioner hos Bokstävlarna och på Bokhora. Det, i kombination med det facila priset på e-boken, fick mig att hugga till, och det är jag glad över. Suktar efter fortsättningen, Särskild, nu!

10 tankar på “Malmö under ytan

  1. Kul att du gillade! 🙂 Även jag suktar efter fortsättningen som enligt de flesta recensioner verkar vara ännu bättre.

  2. Pingback: Nästan en modern klassiker | Bokbabbel

  3. Pingback: (Mar)drömmarnas Malmö | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s