Uppföljning och framåtblickande

Ann-Sofie på Breakfast Book Club gjorde en uppföljning av hur det gått för hennes sommarlovshög. Mycket imponerande. Själv kom jag inte riktigt ihåg vad som funnit i mina högar, så jag tog mig en titt och kände mig lite generad då jag insåg att jag läst exakt två böcker från min megahög, Himmelsdalen och A Storm of Swords. Heh. Däremot har jag läst betydligt mera från listan med böcker jag ville ha! Överlag har jag så smått börjat följa upp min läsning av nyinköpta böcker, och jag kan med glädje rapportera att den går rätt bra, det blir med andra ord inte alltför många nya hyllvärmare i mitt kölvatten. Däremot tycks jag inte lyckas avverka de äldre hyllvärmarna, något sommarläsningen tydligt pekar på.

Men. Läsning är och bör förbli lustfyllt för mig! Därför blickar jag nu framåt och planerar att inom kort fotografera en hösthög i stället. Med rätt att ändra såklart, men det är roligt med lite hög-foton emellanåt, eller hur?

9 tankar på “Uppföljning och framåtblickande

 1. Jag läste inte alls så som jag tänkt under sommaren. Det blev en massa biblioteksböcker istället för egna böcker. Sen hade jag ju någon ambition om att läsa en massa annat också. Men, men. Jag börjar tro att hösten är min bästa lästid istället för sommaren. 🙂

 2. Jag har börjat läsa gamla hyllvärmare i ljudboksform. Är så sjukt dålig på att läsa pappersböcker som inte är rec.ex. eller låneböcker, så det här verkar vara det enda som funkar. Mängden lyssnad ljudbok är ju ganska konstant oavsett hur mycket lästid som annars finns i livet – man måste ju ändå diska och laga mat och hänga tvätt mellan varven. Fast folk skrattar lite åt mig när jag bär hem ljudböcker från bibban trots att pappersboken redan står i min bokhylla.

  • Alltså, jag måste ta och prova det där med ljudböcker någon gång! Men Helena bloggade/kommenterade precis något kring det som passade in på punkt och pricka även på mig, att det är den fysiska läsupplevelsen man vill åt. Plus att jag själv vill kunna bestämma lästakt och är rädd att tappa koncentrationen. Men man vet ju inte innan man provat såklart!

  • Hösten är min bästa lästid, innemys 🙂
   Att lyssna på musik eller ljudböcker när man sköter hushållsgöromålen är såå bra, koncentrerar mig så bra då, mediterationstid…
   Vissa böcker, ex poesi, måste jag hålla i och se hur det är skrivet, för då förstår jag bättre.
   Det är en del av njutningen att läsa att
   hålla en bok i handen.
   Skön läshöst 🙂

   • Håller med om det där med att hålla en bok i handen. Jag har ju börjat läsa en hel del e-böcker, då får jag iaf titta och hålla något i handen, men det är ändå inte riktigt samma sak som känslan av papper mot fingarna, doften av lim och trycksvärta..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s