Tony tar sig an Thailand

Catching the Sun av Tony Parsons XXX+
Tony Parsons är för mig vad jag tror att Nick Hornby är för många. Nämligen välskriven brittisk lad litt som kanske inte förändrar din värld eller får dig att hojta glatt när du läser att det kommit ut något nytt av författaren – kanske läser du inte ens det, för författaren ligger liksom strax utanför din upptagna litterära radar – men som du gärna läser och som du upptäcker att du egentligen har ganska många alster av i bokhyllan.

Jag hade inte läst att Parsons kommit ut med något nytt, men så stod den plötsligt där i hyllan med engelska pocketböcker och såg glad och orange och solig ut. Och jag plockade hem den, räckte den först åt Mr Bokbabbel när han p.g.a. ett litet missförstånd plötsligt stod utan semesterläsning på sommarstugan, och läste den sedan själv någon vecka senare. Eventuellt har jag förgyllt mitt minne av Parsons en aning, för den här berättelsen om en brittisk familj som flyttar till Phuket är nog inte särdeles extra och innehåller dessutom några onödigt dramatiska scener. Men jag är nöjd ändå, för huvudpersonens lilla son är härligt lillgammal med sitt stora djurintresse, och även om solen sken många av semesterdagarna är det aldrig fel att drömma sig bort till Thailand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s