Stockholmsbesöket i siffror

Antal böcker: 11 (!), varav endast två köpta. Resten fick jag när jag besökte Norstedts (kul! Tack!) + av min fellow-thrillervurmare Helena, eller bytte till mig på bokbytet. Kan berätta att min väska var rätt tung på hemvägen, men det är väl bra övning inför bokmässan antar jag.
… varav antal signerade böcker: 2. Här vill jag komma med en eloge för The English Bookshop som spontant hade reserverat Elizabeth Hands bok The Glimmering åt mig, efter att jag ooh:at över ett av deras foton på Facebook. Vilken glad överraskning när jag frågade efter om det finns signerade böcker och det plockades fram en åt mig bakomifrån disken!
Antal kokosbollar: 2,5. Sverige, the land of the fikas!
Antal katter: Två, Bokbitens. Hon var nämligen snäll och erbjöd logi åt det inresta mumintrollet, tack för det!
Antal nagellack: Förutom dem vi jämförde på bloggträffen, så faktiskt noll. Trots att H&M har kampanj med Essie-lack för endast 99 kronor. Haffade dock sprillans nya Clean-parfymen Rain, en annan bokbloggarfavorit.
Antal förkylningar: Många. Några fick rentav ställa in bloggträffen, andra snörvlade där och tyvärr verkar det som om jag fick en svensk version med mig hem. Eller så är det som Bokstävlarna konspirationsteoretiskt skämtade, att det är någon på Förlagssystem som sitter och nyser på recensionsexeplaren hen skickar iväg…

12 tankar på “Stockholmsbesöket i siffror

 1. Låter som ett givande besök. Ja det är ju en arbetskada som tillskrivs bokläsandet – boknacke. 🙂 Blir nyfiken hur ni gör bokbytet. Tar ni mer er en specifik bok till förutbestämd person eller väljer ni bland alla?

  • Mycket givande och trevligt! Till bokbytet tar man nog med vad man känner för ur hyllorna, men sedan presenterade vi våra böcker och några gånger hände det att kommentaren ”Jag tror nog den här skulle passa XX” slank med 😀

  • Det är så otroligt roligt, första gången var jag nervös, och undrade hur människorna skulle vara IRL. Och så var de precis så trevliga och nördiga som man hade hoppats!
   Tycker absolut att vi ska ses där, har du något inprickat redan eller ska vi hoppas på att ses i vimlet? Vi kan ju DM:a varandras nr för säkerhets skull, om längtan efter klingande muminsvenska blir alltför stor 😛

 2. Åh, vad mysigt och trevligt det låter. Den därteorin om Förlagssystem tycker jag själv faktiskt låter oerhört rimlig. Satt nämligen själv i andra änden av landet och snrövlade en del förra veckan… Hmm… Orkade mot slutet av veckan ta tag i lite hemarbete och tömde kartongåtervinningen. Insåg då två saker: 1. Djädrans vad mycket böcker jag fått hem på sistone. 2. Oj, vad jag dricker mycket persikojuice! Nu hoppas jag att vi alla håller oss någerlunda krya till nästa vecka. LÄngtar efter att ses!

  • 1. Persikojuice är gott!
   2. Hade varit kul att ses på bokmässan! (Odd decision, får jag väl tillägga här, som vore jag Hugh Grant i Fyra bröllop och en begravning…)

   • Har aldrig testat den där juicen, men nu måste jag! Drack dock Loka-vatten med smak av persika och hallon i Stockholm, får jag något pluspoäng för det månntro?
    Ja, synd att du inte kommer på bokmässan, vi får ta Halv åtta hos mig, the #bokblmaf version i stället! Och jag ska på något sätt alltså sneaka iväg till Stockholm då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s