Vill läsa så mycket att jag nästan inte läser alls

Reading Frenzy”, Carson Ellis

Inte många dagar kvar till mässan och Göteborgsresan nu, och jag befinner mig i det där bitterljuva stadiet då jag vill läsa alltalltallt och precis nu. Riktigt insupa text och litteratur, för att det finns så mycket att välja emellan och det känns som om inget val kan bli riktigt det rätta eftersom det finns så mycket annat som lockar. I de mest vridna fall leder denna känsla till att jag knappt läser något alls, bara sitter och klappar på böckerna och känner mig rådvill men samtidigt lyckligt lottad över en så ljuv situation.

Jag minns att jag befann mig i precis samma situation då jag skulle åka på bokmässan förra gången. Nu känner jag mig förvisso relativt on top of den del av höstutgivningen jag är sugen på (förutom Min kamp 5 då, men den tror jag faktiskt jag sparar till post-mässa. Vill inte stressa mig igenom den, utan njuta.). Kom ju hem med en rejäl bokhög från Stockholm, den vill jag klappa lite på. Och så ville jag ju fota en hög med höstläsning också! I dag recenserar halva bokbloggarmaffian Nu ser du mig, en S.J. Bolton-bok som jag har hemma på engelska men inte har läst, och eftersom recensionerna är lyriska vill jag såklart börja sluka direkt. När jag bläddrade igenom helgens tidningar stötte jag på en himla fin text av Philip Teir, som i augusti tillbringade några dagar ute på Tove Janssons ö i det yttersta havsbandet. En text som jag river ut ur tidningen och sparar i mitt exemplar av Sommarboken, men som också får mig att vilja läsa Boel Westins biografi över Tove Jansson (åh, varför gavs den aldrig ut i pocket?!) och omläsa Mumin-böcker. Tom Perrotta-land var det ett tag sedan jag besökte, lånetiden på Målarens döttrar tickar obönhörligt på, och så var det ju det där med den där hemliga historien…

13 thoughts on “Vill läsa så mycket att jag nästan inte läser alls

  1. Åh, vad jag känner igen det, kommer inte bara innan bokmässan.. Kände ungefär precis så där för någon vecka sedan redan, fast betydligt mer stressad och mindre harmonisk än du. Hjärtklappning, stress, förvirring. Var ska jag börja?? Det är för mycket?? Jag klarar inte det här!!! Börjar lugna sig lite sedan jag släppt att hinna läsa en del böcker samtidigt som alla andra. För länge sedan passerat vad gäller Gardell till ex. Men ändå, såå lätt att få det där hjärtat att börja ticka snabbare av en konstig blandning av eufori och panik.

    • Jamen visst är det knäppt? Att det där allra finaste, läsning och många böcker, kan förvandlas till något som gör en stressad, panikslagen eller får en att inte läsa alls?

      Undrar om det här händer andra? Typ sportnördar som vill… I don’t know, testa nya sporter eller löpskor eller nåt? 😛

  2. Åh, vad jag känner igen mig i det där med att vilja läsa så många böcker att det istället blir ingenting av läsningen. Trots att det jag läser är bra på alla sätt och vis kan jag ändå inte låta bli att snegla på de andra böckerna i traven och vilja läsa dem nu, nu, nu. Får nog lämna tillbaka låneböckerna och hoppas att det ger lite ro i lässjälen.

  3. Den här tiden på året är hopplös. Får inte läst någonting oc efter mässan finns det bara ännu fler böcker att klappa på. Man borde ha semester en vecka nu! Minst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s