Boltonskt blodbad

Now You See Me av S.J. Bolton XXXX
Hurra, bokbloggosfären har äntligen, genom Modernistas massiva rec.ex.-utskick, fått upp ögonen för S.J. Bolton! Jag har ju redan tjatat om henne bl.a. här och här, och hade Now You See Me väntande hemma i bokhyllan. När så #boblmaf tokgillade den svenska översättningen, kände jag mig tvungen att kasta mig över boken jag också , så att jag kunde hänga med i diskussioner (samt pracka på stand alone-böckerna jag redan läst). Ni har säkert läst om handlingen redan; poliskonstapel Lacey Flint  som plötsligt hamnar mitt uppe i en mordutredning då ett lik bokstavligt taget ramlar över henne. Hej blodbad! När så en journalist får ett hotbrev med Flints namn på, kan de ansvariga utredarna inte lämna henne utanför utredningen längre – och bra är väl det eftersom Flint är en riktig expert på Jack the Ripper som den nutida mördaren tyvärr verkar inspireras av.

Här har vi alltså en författare som jag sedan tidigare gillar, en halvtrasig hjältinna helt i min smak (se Flynn, Hand, m.fl.), London, ruggiga mord. Klart jag gillar! Riktigt spännande är det hela vägen, trots att boken går loss på närmare 500 sidor läser man den i ett nafs (samtidigt som man kollar priset på uppföljaren i nätbokhandeln). Minus för några onödigt effektsökande twister, plus för att karaktärer ur tidigare böcker dyker upp utan att det avslöjas något desto mer om handlingen i de böckerna. Men vi som läst vet ju.
Och vi läser även gärna mera!

4 tankar på “Boltonskt blodbad

  1. Oooh, karaktärer från tidigare böcker låter lovande! Jag läser just nu Dead Scared – skitbra! – men ska sen ta tag i Boltons tidigare alster. Längtar tills jag också fattar blinkningarna.

  2. Pingback: Jack the Ripper och oväntade twister! | Books on my mind

  3. Pingback: Trubbel längs Themsen | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s