Mässan – dag två

Fyra seminarier i dag, varav ett höjde sig klart över de andra. Det var i rättvisans namn också det enda långa, men åh vad fint med Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren, Maria Turtschaninoff och Lene Kaaberbol (nästan hela Norden) på scen! Och himla bra modererat av Johanna Lindbäck också! Intressant poäng om hur fantasyn kan lyfta upp vår egen verklighet, förstora och liksom synliggöra problem och tendenser – samtidigt som det är synd att fantasyförfattarna känner sig tvungna att förklara sina böcker/sitt val av genre med den motiveringen. Fint att seminariet på ett bra sätt kändes långt, och att alla författare hann komma bra till tals trots att de var så många på scen.

Kudos också till Mikael Niemi som på egen hand drog ett kortseminarium på ett väldigt levande sätt. Kortseminarien är ofta med just en författare och dennes nyaste bok, och det blir lätt lite för reklamartat. Men Niemi drog med publiken och jag charmades (och gillade ju även boken).

I övrigt: shopping hos English Bookshop och även Tamara Drewe-boken. Den enorma räkmackan, mingel med förlagen, baxande av enorma goodie bags (ja, plural!) till hotellet. Samt en mental anteckning om att nästa år se till att boka in lite me-time, d.v.s. en kväll där jag tar ett bad, läser bok och somnar tidigt. Det är så himla kul att träffa branschfolk och andra bloggare, men samtidigt så crazy-intensiva dagar att man måste ladda emellan också, för att liksom kunna vara trevlig själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s