Optimera din bokmässa

Så här på mässdagens sista morgon funderar jag på vad jag tar med mig från mässan. Böcker, visitkort och upplevelser förstås, men nu tänkte jag mer på erfarenheter och reflektioner.

Seminariekort. Smart av Bokmässan att bjussa oss bloggambassadörer på seminariekort: nu kommer jag ju aldrig att köpa bara vanlig biljett igen. Lyxigt med intressanta författarsamtal och en lugnare oas uppe på övre plan!
Ryggsäck. Jag skrev ju det här i mina mässtips på diverse bloggar, ändå gick jag visst omkring med axelväska och sedermera axelknut några dagar i alla fall. Note to self: lev som du lär!
Kom på onsdag. Spara sommarsemesterdagar och res till Göteborg redan på onsdag så att du hinner installera dig, träffa kompisar och få en god natts sömn pre-mässa. Då mässan väl satt igång kommer du inte att hinna med någon av de här punkterna.
Lager på lager. På torsdag var jag konstant svettig, på fredag frös jag däremot i de flesta seminarierum. En tunn kofta och/eller kulturtantssjal är räddningen!
Egentid. Boka in en kväll då du äter pizza på rummet, läser, bloggar ikapp, tar ett bad, tittar på tv och somnar tidigt. Det här hann jag inte med i år!
”Vanliga” bloggträffar. Blingiga mingel i all ära, men störst behållning fick i alla fall jag av vår mera low key-bloggmiddag med efterföljande vindrickande.

Och njut, där i all svettig galenskap. Många människor på mässgolvet betyder ju förutom köer och trängsel att boken och bokälskare lever och frodas!

5 tankar på “Optimera din bokmässa

    • Men tack, glad att de uppskattades! Eftersom så många bokbloggare åker ner, blir det ju något explosivt när alla bloggar om samma sak i fyra dagar, de flesta dessutom tio gånger oftare än vanligt

  1. Pingback: Zombie-dagen | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s