(Mar)drömmarnas Malmö

Särskild av Nene Ormes
Yes, tillbaka i sär-Malmö! Särskild är alltså fortsättningen på Udda verklighet, och som typ alltid, framför allt när det kommer till fantasyserier, så bör böckerna läsas i rätt ordning. Finns med andra ord även en liten risk för spoilers här, så läs försiktigt.

Udda har inte drömt något sedan Daniel kom tillbaka, men plötsligt börjar drömmarna igen, både de verklighetstrogna och de mer ”klassiska” mardrömmarna där hon är sig själv. Udda lär sig mer om den sära världen, får/väljer en egen mäster och har, liksom läsaren, svårt att veta vem som riktigt är god och ond bland de sära. Precis som JoK skriver, är det här en mindre actionspäckad bok som dock fördjupar vår kunskap om Udda, de sära och deras traditioner och system. Jag hade kanske önskat mig en lite mer konkret intrig, nu kändes det mest som om Udda & co stötte på småsaker här och var utan att det egentligen utvecklades någon större konflikt. Samtidigt tycker jag att just det bådar gott, att Ormes tydligen vill bygga upp sin värld ordentligt för att vi läsare ska lära känna den ordentligt för att sedan tas ut på fler äventyr i den. Mera sär-Malmö asap, tack!

1 tanke på “(Mar)drömmarnas Malmö

  1. Pingback: Malmöfantasy: Särskild « flickan & böckerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s