Sniffar på stand alones

Die For You av Lisa Unger XXX½
Det kanske inte har undgått någon som läser här att jag gillar thrillers? Nej, jag tänkte väl det. Därför är det alltid trevligt att hitta ett nytt thrillerförfattarskap att hugga tänderna i, och det senaste året har det bland annat varit Lisa Unger som varit målet för mina thrillertörstande… eh, ögon. Klämde och gillade både Fragile och Darkness, My Old Friend som hör till The Hollows-serien. För ovanlighetens skulle verkar faktiskt serieböckerna vara lite bättre än stand alone dito (ett annat färskt exempel på detta är allas vår S.J. Bolton), men visst gillar jag Die For You också, samt sneglar redan lite på nyaste stand alonen Heartbroken. Som ni vet, ett bra betyg det där, när man i tankarna redan börjar utforska resten av författarskapet.

Men Die For You alltså, den handlar om den framgångsrika författaren Isabel Raine, vars idylliska liv ställs på sin ände den dag då hennes man Marcus helt enkelt inte kommer hem från jobbet. När hon beger sig till hans kontor dagen därpå, blir hon slagen medvetslös, och då hon vaknar upp på sjukhuset får hon veta att hennes man nog inte alls var den han utgav sig för att vara. Det är startskottet för en huvudlös jakt på och mellan Marcus, poliser och slaviska skurkar, och som utspelar sig förutom i New York även delvis i Prag, vilket jag tycker känns fräscht. Karaktärerna kryper inte alls in under skinnet på samma sätt som i Fragile och Darkness, My Old Friend, men miljöerna funkar bra även här. Och som sagt, håller ett litet öga på Heartbroken på biblioteket nu.

10 tankar på “Sniffar på stand alones

  1. Håller med: Hollowsböckerna är faktiskt snäppet bättre än de fristående. Brukar nästan alltid föredra standalones annars (Barclay, Coben, Lehane, etc, etc – Bolton har jag ju bara läst i serieform än så där kan jag inte uttala mig). Men visst är Die for You spännande och välskriven! Sträckläste den i svärfars stuga på västkusten med en läslampa och bag-in-box som sällskap. Omöjlig att lägga ifrån sig. Har två standalones hemma på engelska: Black Out och Heartbroken. Ska ta och läsa dem snarast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s