Books and dreamzzz…

Nya Books & Dreams då? Det förekom en hel del klagomål i bokbloggosfären då den var sprillans ny (bl.a. här, här och här), och jag är nog inte heller såld, tyvärr. För jag tycker om idén, att det vid sidan av de mera litterära magasinen (t.ex. 10tal och Horisont) finns något för oss vanliga dödliga bokmalar. Som läser thrillers och rentav gillar det, eller som tycker om att vila ögonen på bokliga pryttlar. Vi Läser får till den mixen riktigt bra tycker jag! Och jag hade hoppat att Books and Dreams, trots det fåniga namnet, skulle vara något liknande. Men nja.

För det första är Tommy Körberg inte den första människa jag förknippar med böcker. För det andra kändes den där kampanjen på bokmässan där man kunde teckna en miniprenumeration och få en handkräm på köpet inte riktigt riktad till bokmalen. Ok, man kanske får torra händer av allt mycket bokbläddrande, men ändå, know your audience! För det tredje blir jag trött på mindfullness-tänket som genomsyrar tidningen, och är inte Micke Nyqvist rätt uttjatad som krönikör från YourLife-eran? Men framför allt blir jag ledsen över hur… kort och fnuttigt allt blir. Caitlin Moran, Harlan Coben och Mons Kallentoft i Thailand hade kunnat intressera mig riktigt på riktigt, men det liksom hypas med rubriker och så får man knappt någon text när man väl bläddrat fram dit. Det behöver ju inte blir Filter-långa reportage av alltihop, det utger sig tidningen inte för att vara, men lite mer än Kallentoft som namedroppar hotell i Thailand kanske? Och det här är kanske småpotatis, men jag irriterar mig alldeles enormt på uttrycket ”Du får novell av XX”. Känns väldigt Kalle Anka och pruttkudde där faktiskt.

Jag gillar dock det lilla formatet och de matta sidorna. Och jag blir ändå lite nyfiken på nästa nummer (som ska innehålla Boije af Gennäs och den där Jojo Moyes som plötsligt verkar dyka upp överallt). Inte omöjligt att jag alltså kommer att slå till när tidningshungern blir stor. Men då vill jag ha mera text!

4 tankar på “Books and dreamzzz…

  1. Så märkligt – jag skrev precis ett snarlikt inlägg om Books & Dreams! Tog några veckor för mig att börja läsa den, men nu när jag har gjort det är jag allt annat än imponerad.

  2. Kan bara instämma, tyvärr … Köpte med mig den hem från mässan men kommer nog inte läsa fler nummer eftersom jag precis som du tyckte att det var alldeles för mycket luft & rubriker & bilder – det blev ju inget innehåll kvar. Synd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s