Bolton, mon amour

Dead Scared av S.J. Bolton XXXX+
Aldrig har väl #boblmaf läst ett icke-recensionsexemplar så synkroniserat? Och därefter recensionerna i rask takt: plopp, plopp, plopp. Men hon har ju ett sug, Bolton, och efter Now You See Me vill man genast ha mer! Även denna gång är ses Lacey Flint i huvudrollen, och det dyker även upp bekantingar från tidigare böcker, ett metagrepp jag verkligen gillar men som kan vara lite problematiskt för er som ännu inte läst Blood Harvest (varför det, frågar man sig, Inky Fingers och jag försökte ju verkligen föra kampanj för henne redan på våren? Fast å andra sidan avundas jag er som har fler än en Bolton-bok kvar oläst, själv ska jag lägga band på min iver och dra ut på lyxen lite längre).

Anywhoo, Dead Scared då. Faktiskt ännu mer bladvändarvänlig och skrämmande än Now You See Me tycker jag (drömmarna! Clownerna!), och det säger ju en hel del. Bolton använder troget den där magiska ingrediensen där man som läsare, i likhet med karaktärerna i boken, börjar tvivla på vad som riktigt händer. Och det är alltså så spännande att jag nästan glömmer bort att njuta av att det utspelar sig på ett universitet, nämligen Cambridge, aka-porrens högborg! Lite onödigt mycket tjatas det om Joesburys turkosfärgade ögon, men annars: loved it!

6 tankar på “Bolton, mon amour

  1. Ja, men faktiskt. VARFÖR läste jag inte Bolton när jag blev så sugen när du skrev om Blood Harvest? Åh, andra sidan läsr jag den nu. Perfekt oktoberläsning den också. Lovely!!

  2. Pingback: Trubbel längs Themsen | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s