Bokmässa Helsingfors style

Tio minuter efter att Helsingfors bokmässa hade slagit upp dörrarna var yours truly där. Det här var före den stora massan hittade dit, rentav innan skolklasserna som brukar besöka mässan torsdag-fredag börjat fylla upp gångarna.

Jag vandrade runt med supertrevliga Eva från Radio Vega (inslaget sänds i Morgonöppet imorgon, lyssna ni som kan!) och kunde konstatera att mässan kändes riktigt stor i år. Och gångarna var väl tilltagna, något som säkert är tacksamt under veckoslutet. Petade på lite böcker, lyssnade som hastigast till ett scenprogram om finlandssvensk fantasy och pratade om bokmässor i allmänhet. Trevligt!

P.S. Priset Av kärlek till boken som jag och fyra andra bloggare tilldelades förra året, gick i år postumt till Parnassos nyligen avlidna chefredaktör Jarmo Papinniemi.

P.P.S. Ni ba: ”Bara tillfälligt, vad är det för någon trevlig bok?” Jag ba: ”Det är antologin med texter av oss som gått Litterärt skapande! Går som synes att köpa på mässan, men även här. Samt på Adlibris i både Finland och Sverige. Klick klick!

3 tankar på “Bokmässa Helsingfors style

    • Besökarantalet var tydligen 80 000 förra året, jämfört med Göteborgs 100 000. Dvs större än jag trodde, det känns absolut inte lika stort eller trångt i Helsingfors tycker jag!

  1. Pingback: Bokbabbel 2011-2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s