Jodi med agenda

Sing You Home av Jodi Picoult XXX½
Zoe har genomgått en massa fertilitetsbehandlingar utan att lyckas få det hon önskar mest i livet – ett barn. Hormonerna och pressen tär på äktenskapet, och en dag begär hennes man Max skilmässa. Zoe befinner sig på botten då hon plötsligt hittar kärlek på det mest oväntade håll – och kanske även en chans att slutligen få ett efterlängtat barn. Men då ställer sig Max på tvären till Zoes livsval.

De flesta av er har säkert hört talas om Jodi Picoult. Hon tar ett svårt dilemma och gör en roman av det, what would you do? Den här gången börjar det alltså med barnlöshet, men handlar huvudsakligen om homosexualitet och den kristna högerns totala motsättande sig mot det. Det är en rätt lång startsträcka för romanen, även om jag förstår att Picoult vill ha med the whole story. Picoult är dessutom duktig på att låta alla sidor komma till tals, så även om det i många fall är solklart vem man hejar på (och bör heja på), finns det ändå en viss förståelse för andra parten. Så även här, men tyvärr tycker jag, precis som Helena, att det nog blir lite för polariserat och tillspetsat. Och väldigt… amerikanskt. Samtidigt är jag glad att Picoult skrivit den här boken, för hon har en enorm genomslagskraft i sitt hemland (tänker jag mig i alla fall), och den här boken bör stoppas i handen på både osäkra ungdomar och konservativa kristna. Heja Jodi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s