Snabbtitt på vårutgivningen

Innan alla blir helt upptrissade av julstress och -kalendrar på diverse bloggar (inte denna dock), tänkte jag att vi skulle ta oss en snabbtitt på vårutgivningen 2013. Är det bara jag eller är den lite… trist? Nu har inte riktigt alla kataloger kommit ännu, och de som har kommit har jag inte granskat under lupp, men en snabbkoll ger vid handen att det är förvånansvärt få böcker jag känner mer än max ett ljumt intresse för. Trist!

Två klart lysande stjärnor på vårens bokhimmel dock: Sjukdomen, d.v.s. andra delen i Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar-trilogi. Ser framemot att lära känna karaktärerna bättre, troligen är det i den här boken Rasmus & Benjamin kommer ut för sina föräldrar t.ex.
Och den andra, Den bästa dagen är en av dag av törst av Jessica Kolterjahn. Calliope ooh:ade lite över den redan igår, och visst låter den så gott som perfekt? Kolterjahns fina språk i kombination med en berättelse om Karin Boye i Berlin = mums! April, kom fortare!

Bubblare: En sekund i taget, en dystopi (!) av Sofia Nordin. Tycker Nordin har varit som vassast just på ungdomsboksfronten, så har rätt höga förväntningar på den här!
Jag är den som skall komma, Johanna Nilsson. Nilsson närmar sig religionstemat igen, då hon skriver om en psykotisk kvinna som hävdar att hon är den återuppståndna frälsaren. Gissar på att den, som många andra av Nilssons böcker, kommer att bli tung men bra att läsa.
Nymfens tid, Susanne Axmacher. Utomäktenskapligt barn, krigsutbrott och lite Helsingforsmiljö. Lite smånyfiken är jag allt!

Vilka böcker ser ni framemot?

Annonser

20 thoughts on “Snabbtitt på vårutgivningen

      • Jaa, projekt kill hyllvärmare lever vidare! 😀 Jag ser framemot Oksanen, Vladimir Sorokin som jag inte läst ngt av men blev nyfiken på, Monika Fagerholm men håller med om att det var en väldans tunn utgivning.Dock Kolterjahn-pepp! Man får se fram emot småförlagens utgivning och, som ni säger, läsa hyllvärmare. Har fortfarande inte införskaffat svb:s vårkatalog men ska göra det och grotta ner mig inom en snar framtid..!

  1. Ping: Bokvåren är räddad! | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s