Blåmärken

Dare Me av Megan Abbott XXXX-
När Helena började twittra om den här boken tyckte jag den lät lite bekant. Och ser man på, där fanns den ju redan på min önskelista på Amazon, utan att jag hade någon aning om hur den hamnat dit. Troligen i samband med att jag läste The End of Everything i våras, en bok jag också gillade mycket. Megan Abbott alltså, ett hett tips. Oklart varför jag inte genast begav mig ut för att utforska mer av hennes författarskap faktiskt.

Dare Me handlar om cheerleading, men det här är ungefär så långt från Jessica Wakefields pompom-viftande och flirtande med fotbollsspelarna man kan komma. Miljön är förvisso suburbia, men med blåmärken, ätstörningar och nypande i magfläsket. Berättarjaget Addy och hennes bästa vän har alltid varit oskiljaktiga (much like flickorna i The End of Everything faktiskt), men när de får en ny tränare förändras allt från träningsrutinerna till flickornas dynamik. Addy ser upp till den nya tränaren och vill göra allt för henne, medan Beth blir allt mer elak i sina kommentarer och sitt handlande. Abbott skriver på sätt som konstigt samtidigt blir svidande konkret och lite vagt. Så där att man nästan känner blåmärken på sina egna innerlår samtidigt som man undrar vad det riktigt är som pågår.

10 thoughts on “Blåmärken

  1. Aha! Du har läst ”The End of Everything” – det är därför jag kände igen titeln! Eureka! 🙂 Tror bestämt att det får bli min nästa utflykt i Megan Abbott-land. Och ja, gillade också verkligen språket och hur det kroppsliga liksom kröp under huden tack vare gestaltningen. Mycket skickligt.

  2. Ping: Febrig stämning | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s