Intervjuare: lämna sista meningen ifred!

Förresten, vadan denna nya ”trend” att intervjuare avslöjar den sista meningen i Knausgårds Min kamp?! Johanna L rapporterar om att intervjuaren gjorde så på Kulturhuset i Stockholm igår, och samma gjorde Juha Itkonen på Helsingfors bokmässa (trodde jag hade bloggat om det, men tydligen tyckte jag det var viktigare att rapportera om Knaus längd på håret. Oh well, minns att Calliope iaf var intresserad av just den informationen!). I Helsingfors var det kanske extra konstigt, eftersom Knausgård i den intervjun jag lyssnade på berättade mest om tvåan, eftersom det är den boken som är aktuell på finska. Då kändes intervjuarens skutt till svit-slutet än mer konstigt/fräckt.

Säger som JohL, förstår diskussionsvärdet med tanke på hur meningen låter, och det är ju inte frågan om en who did it-deckare, men ändå. Tycker det är nästan lika stor no-no som recensenter som i tidningar spoilar böcker och filmer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s