Biblioteksboks-post iten

Under avdelningen Supernormala saker bokmalar gör: visste ni att jag har en elektronisk post it på datorn där jag listat böcker som jag vet att finns på biblioteket och som jag vill låna någon gång? Jepp, det har jag. Om behovet känns är akut så lånar/reserverar jag såklart på en gång, men som ni alla vet brukar man ju ibland ha en rätt så stor att läsa-hög hemma, så ibland skjuter jag på lånandet/läsandet. Ibland går det rentav så länge att jag inte riktigt minns vad för sorts bok det ens är jag har skrivit upp, men ibland kan det också innebära glada överraskningar.
Ett urval av böckerna som finns på post iten just nu:

Tell the Wolves I’m Home, Rifka Brunt
Middagen, Koch
Divergent, Roth
Heartbroken, Unger
Why Be Happy When You Can Be Normal?, Winterson
Starting Over, Parsons
Flickan som dök ner till jordens mitt, Berman

Har ni läst någon av böckerna? Finns det någon jag borde rädda från bibliotekshyllan ASAP? Spontant mest sugen på Tell the Wolves…, men ni vet, har ju lite annat att läsa härhemma redan…

17 tankar på “Biblioteksboks-post iten

  1. Jag har också en digital post-it på datorn med böcker jag blir tipsad om, böcker jag ska komma ihåg att kolla upp lite extra. Samtidigt är det en slags önskelista. Helt normalt. 🙂

  2. Förutom att skriva upp böcker på min önskelista på bloggen, vilken jag är lite dålig på att uppdatera ibland, så brukar jag markera dem som favoriter på bibliotekets webbsida. Ypperlig funktion!

  3. På Helmet finns dessutom möjligheten att frysa sin reservering, så om det är en bok det är kö på så reserverar jag den, men fryser reserveringen tills jag har tid att läsa den, varpå jag tinar upp den 😉 och då får jag boken rätt snabbt! Eller filmen, för den delen. Rekommenderas varmt!

  4. Vettigt med post it:arna. Jag har själv ett väldigt dåligt system för att hålla kolla på dels vilka böcker jag vill ha och dels varifrån jag fått tipsen om dem (vilket jag tycker är lite roligt att ha koll på). Har listor i telefonen, på Adlibris, i datorn och på lappar hemma. Så summa summarum finns det gott om information, ska bara försöka få den lite mer strukturerad.

  5. Gammalt inlägg, men kommenterar ändå… Du vet väl att man kan göra egna listor i Helmets databas? Jag har en för ljudböcker jag nosat rätt på (för man behöver ju inte reservera 15 på en gång), en för intressanta filmer jag noterat att bibban har och en för böcker i allmänhet som jag tänkt läsa nån gång. (Den där sistnämnda listan tror jag kommer att bli jättebra när den där dagen kommer när man känner att bakom nästa utlästa bok gapar ett stort tomrum utan bäcker alls att läsa.)

  6. Pingback: Bibbalån just nu | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s