Lite julläsning i alla fall

Jouluihminen av Regina Rask XXX½
jouluihminenNu är jag nästan ute och kryper utanför min bekvämlighetszon, vet ni. En nästan chick litt-bok, och dessutom på finska. Men den visade sig vara småputtrig och riktigt trevlig så här under de sista dagarna före jul när jag inte alls hinner läsa så mycket som jag hade trott, och framför allt inte då böcker med tema. Nej, tacka vet jag julnovellerna av Elly Griffiths och S.J. Bolton och så denna lilla tvåhundrasidors tunnis. Den handlar om en varuhusfönstersdekoratör (vad är somistaja på svenska?) som älskar julen och helst vill börja förbereda den redan i september, både på jobbet och hemma. Så hon pyntar på i en allt större mix av iver och förtvivlan, eftersom hennes familj samtidigt börjar bete sig allt mer avståndstagande. Min enda invändning mot den här boken att människorna har för liknande namn, t.ex. heter alla i huvudpersonen Eevas familj något på M, medan alla kollegers namn börjar på S. Fånigt!

3 tankar på “Lite julläsning i alla fall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s