Årets kanske sista bokrecension blir traditionsenligt en om Tom Perrotta

The Abstinence Teacher av Tom Perrotta XXXX
perrMinns ni slutet på förra året, då jag var helt besatt av Perrotta? Aah, good times! Är lika fond of typen fortfarande, men var tvungen att pausa läsandet lite, eftersom han tyvärr inte skriver böcker lika fort som jag läser dem. Den här boken var, tillsammans med Joe College, den sista olästa boken kvar i hyllan och hör enligt min åsikt till en av de bättre Perrotta-böckerna.

Till en början handlar det mest om Ruth, high school-läraren i sexualundervisning som, efter att en storm av konservativt troende* och moralpanikerande föräldrar protesterat till skolans ledning, får lägga om undervisningen till att predika avhållsamhet i stället. Det här är upptakten till boken, men slutligen kommer det inte att handla så mycket om det utan även mycket om Tim, som är en av de där konservativtreligiösa människorna som fann gud efter en stormig ungdom, men som fortfarande har svårt att anpassa sig till det präktiga och ärligt sagt väldigt tråkiga livet. Samt lite om ett fotbollslag, och om Ruths ensamhet som frånskild mamma, och alla de där små detaljerna som gör Perrotta till en storfavorit hos mig. Önskar att han skriver en ny bok ASAP, tack!

*) Lite av Perrottas grej kanske, detta med frikyrkor och religiösa ”sekter”? Samma sak, om än mer tillspetsat i The Leftovers.

2 tankar på “Årets kanske sista bokrecension blir traditionsenligt en om Tom Perrotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s