Lässtatistik 2012

År 2012 läste jag sammanlagt 151 böcker.
96 på svenska
3 på finska
52 på engelska

48 böcker var skrivna av en man och 98 av en kvinna. 5 var skrivna av både kvinnor och män.

70 var mina egna böcker jag köpt eller fått i present (varav 19 lästes på Kindle). 56 var recensionsexemplar, 24 från biblioteket och endast 1 lånad av vänner eller släktingar.
122 böcker lästes på originalspråk, medan 29 var översatta.

Listhatare får säga vad de vill, men det är intressant med lite bokstatistik! Jag trodde t.ex. att jag läste lite mer jämnt på könsfronten, och att jag läst fler biblioteksböcker. Men statistiken ljuger inte!

Tidigare lässtatistik: 2011, 2010, 2009, 2008 och 2007.

12 tankar på “Lässtatistik 2012

  1. Pingback: Fetischar mig lite i statistiken | litteraturkvalster & småtankar

    • Det här trodde jag aldrig att jag skulle säga men: jag rekommenderar Excel! Tråkigt kanske, men överskådligt och lätt att kolla statistik! Mycket intressant för övrigt, om du kollade de andra länkarna märkte du säkert att jag lägger till mer och mer info nästan för varje år 🙂

  2. mycket imponerande statistik! jag skriver bara upp de jag läst och om jag gillade dem eller inte. årets läs-saldo kommer inte alls upp i tidigare år, men det går bra ändå. speciellt eftersom jag nu under jullovet tycks ha fått tillbaka min läsro och har läst mer än vad jag gjort på de två föregående månaderna. hurra!

    • Jag har som sagt börjat skriva upp allt mer, det är skoj att hålla reda på eftersom jag alltså tror lite felaktigt. Plus att jag får skämmas över minskande antal finska böcker. Men grattis till läsron hördu, det är ju huvudsaken!

  3. Pingback: Årsbetraktelse | Bokbabbel

  4. Pingback: Lässtatistik 2013 | Bokbabbel

  5. Pingback: Lässtatistik 2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s