Ruth goes to Blackpool

Dying Fall av Elly Griffiths XXX½
dyingfallFå hjältinnor är väl så älskade av #boblmaf som arkeologen Ruth Galloway. Trots sina viktnojor, och trots – eller snarare för att – hon är så oerhört vanlig. Om man bortser från hennes förmåga att hamna mitt i mordutredningar vill säga.

Heter den A Dying Fall eller bara Dying Fall, undrade jag flera gånger medan jag ännu bevakade den på Amazon. Boktok73 reder ut förvirrningen, det är såklart frågan om US- vs UK-versionen. Sneaky nog kom den faktiskt som e-bok först, och som pappersbok först om några veckor (om man inte heter Helena Dahlgren och har en magisk postlåda vill säga). Ni som ännu väntar på pappersversionen kan i alla fall vila trygga i förvissningen om att Griffiths håller stilen, även om hon låter sin hjältinna med posse (Kate, Cathbad, Nelson och Nelsons fru) lämna saltängarna för att åka till Blackpool där en av Ruths gamla studiekamrater tror sig ha gjort ett alldeles fantastiskt arkeologiskt fynd – innan han blev mördad. Ruth börjar snart få sms-hot om att hålla sig borta från det gamla skelettet och Blackpool, men hon är ju envisare än de flesta och det blir en riktigt dramatisk avsluting på alltihop. Enligt O tycker det här är den bästa Griffiths-boken hittills, det kan jag nog inte riktigt hålla med om, jag tycker det tenderar att bli lite för flamsigt med alla som bara åker iväg till Blackpool och blandar sig i andras affärer. Men visst gillar jag ju, det är klart jag gör!

2 tankar på “Ruth goes to Blackpool

  1. Just det, nu får man recensera den här, va? 🙂 Återkommer med vad jag tyckte under veckan!

    Fast flamsigt, hmm, vet inte om jag håller med (är det svensk-finlandssvensk språkförbistring, månne)? Osannolikt kanske snarare, då. Jag tyckte nog att 2012 års Ruth var bäst hittills, men den här kommer inte långt efter. Maxpuls under slutkapitlen!

    • I och med att den går att köpa iaf som e-bok så tänkte jag att det nog måste vara okej. Ja, flamsigt är kanske lite fel uttryck, osannolikt definitivt, och lite fånigt att Nelson råååkar vara därifrån etc. Men visst trivs man ju i Ellys/Ruths sällskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s