Det är inte du Harry, det är kanske jag?

Frälsaren av Jo Nesbö XXXX
frälsarenDe senaste åren har jag väntat med iver och spänning så fort jag hört att det är en ny Jo Nesbö-bok på väg. Av någon oförklarlig anledning hade Frälsaren dock förblivit oläst där i bokhyllan, men vad var väl egentligen trevligare än det, att ha en spännande bok där som bara väntade på att få bli upplockad och läst?
Och Jo Nesbö och hans antihjälte Harry Hole gör mig inte besviken, det är precis som det brukar. Tragiska mord, ordentlig spänning, lite action och en Harry som går emot reglerna. En frälsningssoldat blir skjuten på öppen gata i Oslo, mitt under julruschen, och ändå kan inte ett enda vittne säga hur mördaren såg ut. Ändå känns boken lite… jag vet inte, som om jag läst det här förut, kanske rentav en gång för mycket? Kanske kommer det helt enkelt en vägg emot, när man tänker att tack, den här tiden var fin, men kanske borde vi går vidare nu, du och jag? Evelina på Bokcirkus har upplevt liknande känslor när hon läste de nyaste Nesbö-boken.

8 tankar på “Det är inte du Harry, det är kanske jag?

  1. Ha, vad roligt, jag tittade på den här i bokhyllan för bara 5 minuter sedan och tänkte: Men här står ju också lite hyllvärmare!! Trotts att du är lite trött så verkar du ändå gilla den eftersom den har fått 4X. Men så kan det väl vara i och för sig. Man kan inte sätta fingret på´t, man har bara blivit lite mätt.

    • Kul sammanträffande! Visst gillade jag, det kändes bara lite för hemtamt! Av samma orsak aktar jag mig t.ex. för att läsa för många Carol Goodman-böcker efter varandra, de följer ju räääätt samma mönster!

  2. Jag har läst alla böckerna och Hole och tycker om dem. Men visst, de följer ju alla samma mönster och man skymtar inte ens skuggan av ett hopp kring hans tillvaro. verkar vara ett ofrånkomligt mönster i de flesta deckarserier.

    • Ja, det är ju inte som om den här deckarserien egentligen skulle skilja sig så mycket från de andra. Men den här har samtidigt ändå känts bättre och mer spännande. Nu har jag också läst alla böcker i serien, det ar bara den här som av någon anledning blivit liggande

  3. Så tänker jag också när jag läst Harry Hole – och då har jag ännu inte kommit så långt som till Frälsaren. Men fast jag känner sådär för honom så vill jag läsa vidare, någon gång. Hoppas att de ska finnas billigt på bokrean i år också så att vi kan avsluta vår relation sedan.

    • Mitt tips är att läsa långsamt, inte vräka i sig alla böcker på en gång. Haffa pocketarna billigt och låt böckerna sedan stå i bokhyllan i väntan på den dag då suget slår till!

  4. Jag älskar Harry Hole, men jag tycker att böckerna börjar bli lite repeterande. Jag tyckte inte ”Pansarhjärta”, men ”Gengångare” var igen bättre. Oavsett tror jag att det börjar bli tid till Harry att slutta. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s