You had me at ”like Tom Perrotta”

I Nick Hornbys krönikesamling och böcker och läsande, More Baths Less Talking, (som för övrigt är en överraskande trevlig bok, men mer om den senare) ramlar jag plötsligt över det här citatet:

Meg Wolitzer, like Tom Perrotta, is an author who makes you wonder why more people don’t write perceptive, entertaining un-assuming novels about how and why ordinary people choose to make decisions about their lives.

Meg Wolitzer! Känner vi till henne? Läsvärd? Hon verkar ha gett ut fem böcker och har en sjätte på kommande i april – ganska passlig mängd att ta sig an om hon skulle visa sig bli en ny litterär BFF (och det vill vi ju att hon ska bli)! Boken Hornby nämner är The Uncoupling, och handlar om en liten stad i New Jersey där alla plötsligt slutar ha sex. Låter lite som en mix av Perrottas The Abstinence Teacher och The Leftovers tycker jag, och till min glädje finns den rentav på lokalbiblioteket – nåde det fotbollslag som hinner storma biblioteket och haffa den före mig nu!

6 tankar på “You had me at ”like Tom Perrotta”

  1. Ojojoj, detta måste kollas upp! Tycker förresten att Tom Perrottas ”The Wishbones” påminde en hel del om Nick Hornbys ”High Fidelity”. Musiknörderiet, tonen, det bitterljuva/småtragiska. Måste få tag på ”The Uncoupling” pronto, men eftersom jag sååå delar rädslan för det där fotbollslaget lovar jag att hitta rätt på den en egen väg. 🙂

    • Så härligt att jag i princip utan att kolla visste att det måste vara du som kommenterat ❤ Visst andas det Jessica och Helena? Nu bor du ju (tyvärr) väldigt långt borta från mitt lokalbibliotek, så jag är inte orolig 🙂 Lycka till med jakten!

  2. Pingback: Nick Hornby skriver om läsande | Bokbabbel

  3. Pingback: När man snart läst alla Perrotta-böcker så | Bokbabbel

  4. Pingback: Kvinnan, kulturmannen – och Helsingfors! | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s