People we might become

Surely we all occasionally buy books because of a daydream we’re having – a little fantasy about the people we might turn into one day, when our lives are different, quieter, more introspective, and when all the urgent reading, whatever that might be, has been done.

– Nick Hornby: More Baths Less Talking

Att jag dagdrömmer om det är nog att ta i, men visst tänker jag ibland att jag borde förkovra mig mer, och då kanske framför allt läsa klassiker och lite faktaböcker. Och typ great American novels, med allt från Truman Capote till mera Wally Lamb. Vad dagdrömmer ni om att läsa?

4 tankar på “People we might become

  1. ‘great American novels’ är en mkt bra dagdröm : )

    läste en intervju med någon business man, som sade ”jag läser bara biografier. aldrig romaner. livet är för kort för det”. fy, vilken trist inställning! – även om biografier delvis ingår i mina dagdrömmar

    • Visst är det?
      Jag tänker också att jag skulle vilja läsa ens någon biografi om året! Men om vem? Och tänk om det är tråkigare än fiktionen, det tror jag nämligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s