Sträckläsning med Sofia N

En sekund i taget av Sofia Nordin XXXX-
ensekundHedvig är alldeles vanlig, går i skolan och har en bästis och bråkar med lillebror. Men så får hela hennes familj febern och dör och Hedvig blir alldeles ensam kvar. Och det vill hon ju inte, när de ligger där döda, så hon flyr, spirnger springer springer ut till skogs och ännu lite till.

Det blir en överlevnadssaga för Hedvig, för Hedvig som är helt vanlig och inte har någon koll på knopar eller på hur man mjölkar kor. Men hon kämpar på, och kramar sin mammas odiskade temugg om kvällarna. Och det är precis här Nordin är som skickligast, där hon balanserar Hedvigs situation med delar om hur Hedvig hade det förut, före allt det hemska. Gillar speciellt tankarna om bästisen, där Hedvig nu när hon har tid att tänka efter inser att det kanske inte alls var så rosenrött, samtidigt som hon inte vill tänka något illa om bästisen eftersom hon nu är död och minnena är det enda Hedvig har kvar.
En andlöst spännande bok som varvar allvar med överlevnadskamp. Sträckläsarvarning!
Rec.ex. från Rabén & Sjögren.

2 tankar på “Sträckläsning med Sofia N

  1. Pingback: Skickliga Sofia Nordin | Bokbabbel

  2. Pingback: Nordin-apokalyps nr tre av många? | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s