När man snart läst alla Perrotta-böcker så

The Uncoupling av Meg Wolitzer XXX½
uncouplingJag förstår att ni alla undrar vad jag ansåg om den eventuella ersättaren till Tom Perrotta? Den uppmärksamma läsaren noterade dock kanske att jag i Dubai köpte en Wolitzer-bok, och det säger ju såklart någonting.

Utan namnet på pärmen skulle man först kunna tro att man har hamnat i en Perrotta-bok. Miljön är en high school i New Jersey, och bland dessa ack så vanliga människor händer det plötsligt något ovanligt. En kall vind blåser in (bokstavligen alltså, en detalj jag tycker är lite fånig) och kvinnorna börjar skruva på sig i sänghalmen och vill plötsligt inte alls ha manshänder kletande över sig. Meanwhile i skolmiljön, sätter den nya dramaläraren upp pjäsen Lysistrata som handlar om kvinnor som förvägrar sina män sex innan den peloponnesiska kriget är slut. Vi får sätta oss vid middagsborden och på sängkanterna hos engelskalärarparet Lang och deras dotter Willa, hos den överviktiga studierådgivaren Bev Cutler och hos skolpsykologen Leanne Bannerjee som funderar över vad hon egentligen vill ha ut ur livet. Många likheter till Tom Perrotta alltså, men inte riktigt lika vasst. Underhållande läsning alltså, men skärpan saknas. Och så gillar jag inte riktigt den där vinden och den övertydliga förklaringen i slutet. Men annars så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s