Hej mitt anglosaxiska bokår 2013!

Vad jag gör? Nä, lägger in ca 90 % av böckerna Helena listar här på min önskelista på Amazon bara.

The Emperor’s Children av Claire Messud förresten, vad vet ni om den? Läser allt från att den är trist, leder till sträckläsning eller påminner om The Submission (som jag verkligen gillade). Min nyfikenhet är i alla fall väckt!

6 tankar på “Hej mitt anglosaxiska bokår 2013!

 1. Meh! Har jag inte redan förklarat att det var en av mina bästa romaner från 00-talet – och så frågar du ÄNDÅ? 😛 Fast jag har förstått att det berkar vara rätt mycket love-hate när det gäller den boken. Jag är alltså team love, och ska snart kasta mig över The Woman Upstairs som har en extremt stark inledning (japp, tjuvläst!).

  (Jag läste The Emperor’s Children pre-bloggande, så kan tyvärr inte länka till någon recension, men jag minns att jag läste den våren 2007 och gillade mucho-mucho. Smart, välskrivet, litterärt – och ja, jag blev lite påmind om den när jag läste The Submission.)

  • Men ser du, ibland (försvinnande få ggr..!) försöker jag vara lite självständig och inte bara läsa allt du hyllar 😉 Såg att den fanns på din årsbästalista för 2007 iaf, så är definitivt sugen och fingret darrar ovanför ”Bekräfta beställning”-knappen 😉

   • Annars kan du ju alltid börja med The Woman Upstairs och ta det därifrån. Men jo, nog tror jag att du skulle gilla The Emperor’s Children, den har den där svala östkustskänslan vi båda är svaga för. Och så var den en av de första 9/11-böckerna.

    Nu ska ja vara tyst. Självständighet. 😉

 2. även jag älskade ”emperor’s children” (försökte förgäves övertala flera förlag att ge ut den). ”smart, välskrivet, litterärt” som helena skriver, minns den även som dessutom kylig och intressant. tycker också the submission påminde om den, fast har en känsla av att messud har ett bättre språk än waldman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s