Sommardeckare/deckarsommar

polisYay! Enligt O rapporterar att Jo Nesbö kommer med en ny Harry Hole-bok till sommaren! Jag har vetat att det är något på gång, men nu vet vi alltså att titeln är Polis och att den släpps (eller recenserar väl egentligen, numera släpps ju böcker av någon anledning ofta rätt så mycket tidigare än första recensionsdag) i början av juni.

En annan bra deckarnyhet är att Erik Axl Sund (d.v.s. författarduon Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist) släpper en ny bok, Glaskroppar, också den i juni. Jerker och Håkan är alltså författarna bakom den obehagliga och gastkramande Victoria Bergman-trilogin, och Glaskroppar är den första delen i en ny trilogi.

Ser ut att bli en deckarsommar då – igen! Förlagen brukar ju satsa på just deckare till (för)sommaren, och jag hänger slaviskt på. Mot slutet av sommaren brukar det sedan bli läsning på engelska deluxe, som en slags motvikt och uppladdning mot höstens bokflod. Och sedan är jag tillbaka i thrillervurmen lagom till att höstmörkret tätnar kring knutarna. En bra årsrytm!

5 tankar på “Sommardeckare/deckarsommar

  1. Har vetat om Polis ett tag, men blev superglad när jag fick reda på att Gengångare inte skulle vara den sista boken om Harry Hole 🙂

  2. Jag trodde faktiskt att det tog slut i och med slutet av Gengångare. Men det är klart, det lämnade ju öppet för tolkningar. Kan hålla med om att han någon gång väl borde sluta med serien men likväl läser jag dem alla, även om jag tycker det kan bli lite väl mycket våldsfrosser i mellan varven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s