Cirkeln 2,5 eller Berättelser från Engelsfors

Berättelser från Engelsfors av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson & Lina Neidestam XXXX
bfengelsforsJag visste ju att det var flera tecknare. Det ser man på pärmen, och det hörde jag i podcasten Mellan raderna (lyssna på den förresten!). Ändå hade jag ingen riktigt klar uppfattning om hur de skulle göra för att få det att gå ihop.

Men de har tecknat några serier var såklart, det är ju det mest uppenbara. Anderssons och Johnssons teckningar liknar varandra mer, är mörkare och lite mer… manga? Neidestams är mina favoriter, där tycker jag det är lättast att urskilja vem som är vem. Sammanlagt är det åtta berättelser, som hålls löst samman med hjälp av Mona Månstråle i sin ”spåstudio”. BFE har kallats för Cirkeln 2,5 eftersom den ger lite mer info åt oss inbitna Engelsforsnördar – och för att man absolut bör ha läst både Cirkeln och Eld först.
Precis som Johanna Koljonen säger i Mellan raderna, skulle jag gärna ha sett lite mer av själva Engelsfors-miljön i boken. Och så saknar jag Minou! Hon har förvisso rentav en egen liten serie, men den är min least favourite i albumet. I övrigt tycker jag det blir rätt bra balans mellan karaktärerna, och jag skulle ha kunnat läsa mycket mer! Berättelser från Engelsfors fungerar utmärkt som en teaser tills Nyckeln utkommer till hösten. Funderar lite på att läsa om de två första böckerna i trilogin för att riktigt grotta ner mig i Engelsfors-universumet, och för att försäkra mig om att jag inte missar en endaste liten detalj.
Rec.ex från Rabén & Sjögren.

9 tankar på “Cirkeln 2,5 eller Berättelser från Engelsfors

  1. Konstigt nog är jag inte alls intresserad av den här!! Har så svårt för böcker som blev annat… Vill ha min egen bild av allt! Dock blev jag sugen på att läsa om böckerna!!

    • Jag har nog kvar mina egna bilder/uppfattningar om karaktärerna, svårare med Harry Potter där film-skådespelarna blivit så inetsade i min hjärna vid det här laget. Och vore ju roligt om Cirkeln-läsare hittar graphic novels som genre och kanske tvärtom?

  2. Jag måste nog läsa om seriealbumet. Kastade mig över det när jag fick det med posten häromdagen och slukade det lite för vilt. Hann inte titta efter och ta in. Och så längtar jag så ENORMT efter Nyckeln, men tröstar mig med omläsning av Cirkeln och Eld för tredje gången så länge …

    • Jag tror du har rätt, jag skulle säkert också må bra av att göra samma sak! I alla fall bläddra igenom och ta in detaljerna ordentligt! Vilken av tecknarna föredrog du?

      • Definitivt Lina Neidestams. Kanhända är jag lite orättvis nu, för jag inser att jag kanske föredrar dem eftersom hon är den enda av serietecknarna jag kände till sedan tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s