Något överrumplande

Dans på glödande kol av Anna Jansson XXX+
danspåglödandeNi vet uttrycket kill your darlings, där författaren rör sig med t.ex. några uttryck som upprepas om och om igen. Med Anna Jansson i Dans på glödande kol är det snarare present your darlings som skulle vara min uppmaning, för här hoppar hon ofta bara in i händelser som säkert varit tydliga för henne i hennes eget huvud, men som läsaren blir lite överrumplad av. Saker som gärna skulle ha fått antydas gradvis, i stället för att bara informeras rakt av. Ett sådant exempel är när Maria Wern kommer in i ett rum och en kvinna ba: Här är min ungdomskärlek, vi har inte träffats på trettio år men nu är han här och vi ska flytta ihop! Ööh..

I övrigt tycker jag att intrigen är snäppet vassare än vanligt. Maria Wern tragglar fortfarande omkring med en del mer eller mindre omöjliga män, men mordbränderna och mobbningen känns obehagliga och sådär lagom uppmixade med den sedvanliga Gotlandsputtrigheten.
Rec.ex från Norstedts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s